TCMB İhracat Genelgesi’nde 2 Ocak 2023 Tarihinde Yürürlüğe Girmek Üzere 1 Kasım 2022 Tarihinde Yapılan Değişiklik

Hazine ve Maliye Bakanlığının 1.11.2022 tarihli ve 1608870 sayılı yazısı üzerine, TCMB tarafından  İhracat Genelgesi’nin  “İhracat bedellerinin tespiti” başlıklı 10’uncu maddesinin 4’üncü fıkrasında değişiklik yapılmıştır. 

Değişiklikten önce fıkra;

“(4) GB’nin 22 nci hanesinde kayıtlı döviz cinsi ile ihracatçıya ödenen döviz cinsinin farklı olması halinde kapatma işlemleri için yapılacak hesaplamalarda; fiili ihraç tarihindeki Merkez Bankası çapraz kurları kullanılır.”

şeklinde iken değişiklik sonrası;

(4) Kapatma işlemleri için yapılacak hesaplamalarda; GB tescil tarihindeki Merkez Bankası çapraz kurları kullanılır.” şeklini almıştır.

Söz konusu fıkranın yürüklük tarihi 2 Ocak 2023 tarihi olarak belirlenmiştir. 

İhracat bedellerinin yurda getirilmesi neden önemlidir? İhracat bedelleri nedir? İhracat bedelleri yurda hangi yollarla getirilir? İhracat bedellerinin yurda getirilmesi gereken bir süre var mıdır?

İlginizi çekebilir..

1 Yorum

  1. Hello! I could have sworn I’ve been to this blog before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me. Anyways, I’m definitely happy I found it and I’ll be book-marking and checking back frequently!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir